Ingredienser
- 20 g gær
- 500 ml lunkent vand
- 1 spsk Husk (psyllium frøskaller)
- 2 tsk salt
- 500 g glutenfri mel – vi bruger Schärs brødmix
- 1 dl olivenolie
- Frisk rosmarin (eller anden kraftig krydderurt som f.eks. salvie)
- Maldon flage salt
Fremgangsmåde
Start med at opløse 20g gær i 500 ml lunkent vand. Tilføj derefter husk og lad det stå og hvile i 10 min så husken kan aktiverer (Dette tillader fiberhusken at aktiverer så dejen kan blive elastisk)
Tilføj mel og olivenolie og ælt dejen sammen (Den kan godt virke meget klistret). Når dejen er samlet til en homogen masse.
Overfør dejen til et fad smurt i olivenolie og lad den hæve med et viskestykke over et lunt sted i ca. en time (Eller natten over i et køleskab)
Hæld olivenolie over dejen og tilføj rosmarin eller hvad du end har valgt til dit focaccia og prik derefter huller i dejen med dine fingrer så urten kan komme ind i brødet og give god smag.
Inden bagning smuldres der maldon salt over brødet.
Bag brødet i almindelig ovn ved 225 grader i ca. 20 min.