Ingredienser
Til suppen:
- Ca. 3-5 liter vand
- 1kg oksekraftben
- 1 grydesteg
- 3 store løg
- 1 stykke ingefær
- 1 hel kardemomme
- 3 stjerneanis
- 12 fennikelfrø
- 12 korianderfrø
- 1 kanelstang
- Rock sugar (Kandis rørsukker)
- Fiskesovs
- Salt
Garniture:
- Ris nudler (Pho nudler)
- Koriander
- Savkoriander
- Bønnespirer
- Thaibasilikum
- Vietnamesiske oksekødboller
- Tynde skiver rå okse (F.eks. Inderlår)
- Tynde skiver løg
- Chili
- Lime
- Hoisin og sriracha
Fremgangsmåde
Kraftbenene og grydestegen brunes af ved 250 grader i ovnen indtil alle sider har en dejlig brun farve. Derefter pilles ingefær og løg, skæres i halv og ristes af i en varm tør pande til de er gyldne. I samme pande ristes alle krydderierne af ved middelhøjvarme indtil de bliver aromatiske.
Kødet og kraftbenene kommes i en gryde og dækkes til med vand, gryden varmes op og simre ved lav varme i 3 timer. Herefter trækkes grydestegen op fra gryden og sættes på køl til senere og benene sies fra. Herefter tilsættes grøntsagerne og krydderierne og derefter skal det simre videre i 1-2 timer mere, indtil de har afgivet al smag. Når det er gjort, sies alt fra så kun suppen er tilbage, den smages nu til med salt, fiskesovs og rock sugar indtil den har din præference af smag.
Suppen serveres med ris nudler som koges efter brugsanvisning (Det er dog en god idé at have sine nudler trække i noget lunt vand i mindst 1 time først, da det holder dem fra at klumpe sammen og blive grynede). Grydestegen der har stået i køleskabet skæres op i tynde skiver samt det rå kød og anrettes i skålen med nudlerne, hvor der til sidste hældes kogende suppe ud over (Det er meget vigtigt at den er hammervarm, da det rå kød skal kunne tilberedes af varmen fra suppen.
Al garnituren som er nævnt tidligere, er nogle af de ting der traditionelt serveres med pho. Alle elementerne er med til at løfte din skål pho
Dog er de allesammen valgfrie, det handler om hvordan du bedst kan lide din pho.