Glutenfrie sukkerkager

Sukkerkager med Royal Icing

Ingredienser

Småkagerne:

Tør blanding:

Våd blanding:

  • 225 g. smør
  • 2 tsk. vanilje
  • 2 æg + 2 æggeblomme
  • 2 tsk. appelsinskal
  • 300 g. sukker

Royal Icing:

  • 480 g. flormelis
  • 3 spsk. marengspulver
  • Varmt vand
  • Pastafarve

Fremgangsmåde

Småkagerne

Mix mel, xanthan gum og salt.

I en anden skål mikses smør og sukker med en elpisker. Derefter tilføjer du æg, æggeblomme, vanilje og appelsinskal og dette mikses til en ensformet masse.

Nu tilføjer du den tøre blanding lidt ad gangen til den våde blanding – dejen vil være mege klistret hvilket den skal være.

Placer dejen mellem to stykker bagepapir og rul dejen ud til ca en halv centimeters tykkelse. Lad dejen køle og stivne i køleskabet i halvanden time.

Fjern det øverst lag bagepapir og brug de fineste juleudstikker til dine småkager. Hvis dejen når at blive for blød kan du altid sætte den i køleskabet igen og fortsætte hvor du slap.

Bag dine småkager i ca. 10 minutter ved 190 grader – lad dem køle i 3 minutter på bagepladen inden du flytter dem ellers kan de gå i stykker da de på dette idspunkt er meget bløde, fly dem derefter hen på en rist og lad dem køle helt af inden du pynter dem.

Royal Icing

Når man arbejder med Royal Icing ønsker man 2 forskellige konsistenser: en som er meget fast og en som er flydende. Vi starter med den faste!

Bland flormelis og marengspulveret sammen. Derefter tilføj 5 spsk. vand og mix. Det kan lade sig gøre at mikse det med et helt almindelig piskeris, men en elpisker vil gøre det meget nemmere.

Ved den faste konsistens ønsker man at glasuren er tyk men stadig blød nok til at den kan sprøjtes. Vi tjekker konsistensen ved at se om den er stiv når piskeriset løftes, dog med en lille bue på toppen som indikere at den stadig er lidt blød. Tilføj 1 spsk. vand indtil du opnår den ønskede konsistens.

Hvis du ønsker at farve din glasur er det nu du gør det, da vi tager lidt over halvdelen fra til at lave den anden konsistens, og for at de to har samme farve mikses det i nu.

Den anden konsistens skal være meget mere flydende og er også den du skal have mest af, da den første kun er til at indramme din småkage og derefter bruges den flydende konsistens til at fylde småkagen ud. Der er her også en regel så man nemt kan finde den rigtige konsistens, man går nemlig efter 10-sekunders eller 20-sekunders reglen. Tag nu en del af den farvede hårde konsistens og tilføj mere vand, 1 spsk. ad gangen. Tjek om konsistensen er tynd/flydende nok ved igen at løfte piskeriset op og tæl sekunderne til at glasuren er flad og ensartet igen. Alt mellem 10 og 20 sekunder er fint, vores var på 10 sekunder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top