Vietnamesiske sommerruller

Ingredienser

Protein

  • 1 stykke ribbensteg
  • 1 pose vannamei rejer
  • 5 æg 
  • 1 spsk fiskesovs

Grønt og nudler

  • 1 hoved crispsalat eller batavia 
  • Blandet salat (feldsalat, bulls blood, lilla crisp salat etc.)
  • 1 agurk skåret i stænger
  • 2 gulerødder skåret i stænger
  • 1 rød peberfrugt skåret i stænger
  • Koriander (valgfri) 
  • Fintsnittet forårsløg (valgfri)
  • Savtakket koriander (valgfri) – Findes i de fleste asiat supermarkeder 
  • 1 pose risnudler
  • 1 pakke rispapir

Dips

Fremgangsmåde

Start med sætte vand over at koge til ribbenstegen. 

Derefter skal grisen gnides i en masse salt og derefter skylles i koldt vand. 

Når vandet koger skal ribbenstegen op i og koge færdig, dette tager ca. 1 time alt efter hvor stor stegen er. 

Derefter kan nudlerne koges (Sørg for at gryden har en masse vand, da nudlerne suger meget af vandet og afgiver en masse stivelse så gryden har nemmere ved at brænde på). De koges efter producentens anvisninger, derefter skylles de i køligt vand og hældes over i et dørslag eller en si, så de kan dryppe af for vand. 

Hvis rejerne er frosne, hvilket de for det meste er, skal de optøes først. Derefter skal de dampes (Eller koges hvis du ikke har grejet til at dampe dem), rejerne skal ikke have for længe, kun 1-2 minutter. 

Æggene skal piskes sammen med fiskesovsen som når du laver en omelette. Derefter skal der laves rigtigt tynde omeletter. Æggene hældes lidt ad gangen i en varm pande med lidt olie til det lige dækkers overfladen, derefter skal de steges igennem, til æggene ikke er rå længere, dette tager kun 30 sekunder. 

Alle grøntsagerne skal blot vaskes grundigt og anrettes på tallerkenerne. 

Når ribbenstegen er færdig kommes den over i koldt vand, når den er afkølet skal den skæres i tynde strimler ligesom vist på billederne. 

Æggene skal også skæres i 1 cm brede strimler. 

Rejerne skæres i halve. 

Herefter har du helt frit valg om hvad du vil have i dine ruller, det hele er smag og behag!

Dog er det standard at have salat, agurk eller gulerødder, risnudlerne og protein altså enten grisen, rejerne og æggene. 

For at lave rullerne skal rispapiret vendes i lunt vand og derefter efterlades på en flad overflade til blive bløde. 

Fyldet kommes i en linje inden for midten af rispapiret så tæt på mod dig selv som muligt. Derefter rulles fyldet ind én gang, derefter folder du kanterne sammen så det ikke falder ud af siderne, derefter ruller du helt færdigt. 

De nydes kan nydes med vores fiskesovs dip eller peanut dip, eller begge selvfølgelig!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top