*Reklame for Pandasia
Ingredienser
Til selve dejen – Giver ca. 15 baos
- 1 dl lunken vand
- 1,5 dl lunken mælk
- 25 g gær
- 4 spsk sukker
- 2 spsk neutral olie (raps eller solsikke)
- 300 g fin hvedemel (Hav dog lidt ekstra hvis dejen bliver for våd) (må ikke være grovt)
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
Char siu pork
- 1 kg ribbensteg
- ½ pose char siu seasoning mix – link til pandasia
- 4 spsk char siu bbq sauce – link til pandasia
Pickles:
agurker
sort og hvid sesam
koriander
Chili mayo:
- sriracha
- Kewpie mayo
Verdens nemmeste chili mayo laves ved at blande ⅓ sriracha og blande med ⅔ kewpie mayo, mængden bestemmer du helt selv alt efter hvor meget du vil lave.
Fremgangsmåde
Start med at opløse gæren i vand, mælk og olie i en skål (Eller røreskål hvis man er så heldig at have en røremaskine)
Derefter røres resten af ingredienserne i også begynder man at ælte. Ælt den indtil hele dejen er samlet og slipper nemt fra skålen, derefter vendes den i olien og efterlades til at hæve i 1 time.
Efter den er hævet vendes dejen ud på en overflade med mel, hvorefter du ælter den sammen igen. Dejen rulles derefter ud til en lang pølse hvorefter der skal skæres 15 lige store stykker af dejen, disse rulles til kugler ligesom når man laver boller, og skal hæve igen i ca. 20 min.
Sidst skal de rulles ud i en tynd cirkel, hvorefter du børster overfladen der vender opad med olie ligger et lille stykke bagepapir hen over midten af dejen og folder resten over.
Derefter skal de dampes i en dampgryde i ca. 10 min ved middelvarme, en alt for hård varme, vil ødelægge dejen og gøre den alt for våd.
Når de er færdige, tages de ud af gryden også lader du dem køle lidt af så de kan tørre lidt ud inden du fylder dem.
Char siu gris:
Der skal bruges ca. ½ pose af char siu seasoning mixet til 1 kg ribbensteg. Hvis du vil lave det med et større stykke kød, så skalerer du bare op.
Hele stegen vendes i krydderiet og efterlades til at marinerer i mindst 20 min. Herefter skal den steges i ovnen ved 150 grader i 1 time. Når den første time er gået, tages stegen ud af ovnen. Ovnen skrues op til 200 grader. Stegen børstes med char siu bbq sauce også kommes den tilbage i ovnen i 30 min.
Når den er færdig skal den ud af ovnen og hvile i mindst 20 min. inden du skærer ned i den.
Til daikon og gulerødder pickles bruges vores opskrift som i finder her:
Inden servering:
- Skær agurker i skiver
- Pickles skal drænes
- Kødet skal skæres i små skiver der er 2 cm lange.
- Sesam skal mixes
- Koriander plukkes
I 1 bao skal der være noget chilimayo, 1 skive agurk, 2 skiver kød, en smule pickles, lidt sesam, nogle blade koriander.
Velbekomme!