Hainan kylling

Ingredienser

Til kyllingen: 

  • 1 hel kylling 
  • 1 bundt forårsløg (Kun det grønne)
  • 1 stort stykke skrællet ingefær
  • Salt til tilsmagning 
  • Koldt vand til at dække hele kyllingen

Hainanese ris:

  • ¾ dl sesamolie 
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 spsk hakket ingefær 
  • 350 g hvide langkornet ris (basmati eller jasmin etc) 
  • 500 ml kyllingefond fra kyllingens pocheringslage 

Forårsløgsauce: 

  • Det resterende hvide stykke fra forårsløget snittet fint
  • 5 spsk rapsolie 
  • Salt til tilsmagning 

Soya dip: 

  • 1 spsk af det svitsede ingefær og hvidløg fra risene.
  • 1 spsk østerssauce 
  • 4 spsk soyasauce
  • 2 spsk kyllingefond
  • Hakket koriander (Valgfrit)

Sur-sød chili dip

  • 5 spsk sambal oelek (findes hos de fleste asiatisk supermarkeder)
  • 4 spsk sriracha 
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk hakket hvidløg
  • 1 spsk limejuice 
  • 1 tsk limeskal 
  • 4 spsk kyllingefond

Ekstra: 

  • Agurk 
  • Koriander 
  • Salat

Fremgangsmåde

Start med gnide hele kyllingen i en hel del salt. Efterfølgende skylles den i koldt vand og kommes op i gryden med forårsløg og ingefær og dækket til med koldt vand. Herefter kommes gryden op i kog langsomt og skummes af for fedt og urenheder.

Imens kyllingen pocherer, kan du starte på risene. Start med at svitse hvidløg og ingefær i en pande med rapsolien ved middehøjvarme. Når det har fået lidt farve kommes sesamolien i og rister videre ved middel-høj varme. Imens det sker, kan du skylle risene i koldt vand til de er rene og derefter komme dem i op i panden og rør godt rundt. Når risene er vendt godt rundt slukkes varmen og det hele tilsættes til en passende gryde. 

Når kyllingen så er helt færdigtilberedt tages den op af gryden og skal dryppe af og køle af. Mens den køler af skal den gnides i 2 spsk sesamolie på skindet.

Risene skal derefter dækkes med kyllingefonden og koge til risene er færdige (følg producentens anvisning).

Herefter smager du fonden til med salt til den har den rette smag. 

Nu kan du begynde på de lækre dips. 

Måden man laver soya og chili dippen er det samme og er dejligt nemt, det hele skal blandes og røres godt sammen. 

Forårsløgsaucen laves ved at varme olie op til den er godt varm, derefter tilsættes forårsløgene hvorefter du med det samme skruer ned for varmen og lader det varme igennem til det hele er aromatisk, hvor du til sidst smager til med salt. 

Nu er retten klar! Kyllingebrystes skæres af og skæres i 1-cm skiver. Resten af kødet kan pilles af med hænderne eller hvad du nu foretrækker. 

Risene kommes i skål og vendes ud på tallerkenen sammen med kyllingen og nogle skiver agurk. Risene dækkes med noget af forårsløg saucen. Valgfrit, kan man også serverer noget af kyllingesuppen med, ellers kan den gemmes til noget andet lækkert. 

Dippene serveres ved siden af, hvor du kan dyppe kyllingen i, eller endda komme noget af det på risene. 

God appetit!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top