Paris er en lækker by hvor man kan bruge mange timer på at undersøge de forskellige seværdigheder, shoppe og ikke mindst spise en masse klassisk fransk mad.
Hvis man kan tåle alt i verden, ja, så foreslår vi bare at I sætter jer hvilket som helst sted og smager så meget som I overhovedet kan komme til – men I er selvfølgelig velkommen til at tjekke disse steder ud alligevel. Kan I derimod ikke tåle gluten så se med her!
Vi har lavet en guide ud fra hvor vi ville komme igen af alle de steder vi har spist i Paris. Disse steder er derfor nogle som har gjort indtryk på os af den eller den anden årsag. Nogle er specifikt glutenfrie, andre er bare steder hvor der er blevet spist naturligt glutenfrit, i og med at det kun er den ene af os som er intolerant (derfor heller ikke er bange for at spise steder hvor køkkener fx. ikke er separeret eller andet. Folk med cøliaki skal derfor være opmærksomme)
Guiden er som nævnt lavet til alle, da langt de fleste af de steder vi spiste ikke decideret var glutenfrie. Men den er dog lavet med en særlig tanke til de glutenfrie derude, fordi det faktisk er rigtig svært at finde glutenfri mad i Frankrig generelt. Derudover er det de færreste som taler godt engelsk dernede og som dermed forstår hvad man prøver at sige når man vil forhøre sig omkring glutenfri dernede. Hvis de så endelig forstår hvad du spørger om, siger de fleste nej til at kunne lave glutenfri mad…
Først og fremmest vil vi anbefale jer disse steder i vores guide. Derudover brugte vi også appen Find Me GF (ikke sponsoreret) som kan finde glutenfrie spisesteder i nærheden af dig, ellers har den også en søgefunktion så man kan søge på et specifikt sted eller noget bestemt man kunne tænke sig at spise, såsom pizza.
Vi håber at dette vil hjælpe jer derude til at spise noget lækkert mad næste gang i tager et smut til kærlighedens by – ikke mindst til de glutenfrie derude.
Clamato
80 Rue de Charonne, 75011 Paris, Frankrig
Clamato er en restaurant med havmad. Den har en plads i Michelin guiden og er ejet af Michelin-kokken Bertrand Grébaut, som også har restauranten Septime lige rundt om hjørnet.
Clamato er et sted man skal tage hen hvis man gerne vil prøve noget lidt anderledes og moderne i Paris. De laver moderne seafood samt kan du få naturvin i hyggelige omgivelser.
Man kan ikke booke bord og man dukker derfor bare op og håber på at et bord er ledigt. Kom derfor gerne når de åbner kl. 12 til frokost eller kl. 19 til aften for at være sikker. Restauranten er meget afslappet, hvilket er afspejlet i dekor og de ansatte.
Til de glutenfrie derude så var der ikke glutenfrit brød, hvilket var okay, da man sagtens kunne spise sig mæt i bare fisk. Dog kunne det have været rart at få brød eller et eller andet sammen med, som jo er intentionen i og med at der bliver serveret (gluten)brød til.
Hvis du elsker fisk og skaldyrsfad, så skal du give Clamato et besøg.
Le Deauville
75 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris, Frankrig
Le Deauville er et brasserie midt på Champs-Élysées. De har et bådtema og tjenerne har matrostøj på – det er dermed en oplevelse at komme her.
De har ikke decideret glutenfri på menuen, og i og med at vi ikke har cøliaki, men en af os “blot” er intolerant, tør vi godt spise steder hvor de just ikke forstår hvad glutenfri er. Vi har blandt andet fået en skøn tomatsalat med burrata samt en tatar med friter som alt var naturligt glutenfrit. Derudover kan man få burger, foie gras (der bliver der serveret brød til), paté, omelet og meget mere.
Tomat burrataen er klart et must, derudover var det den bedste tatar vi fik mens vi var der, så den er også klart værd at prøve.
Hvis I er på shoppegaden, Av. des Champs-Élysées, er det et solidt sted at spise til en fair pris.
Le Relais de l’Hôtel de Ville
50 Rue de Rivoli, 75004 Paris, Frankrig
Første aften spiste vi ved Le Relais de l’Hôtel de Ville. Kort sagt er maden bare ægte og klassisk fransk. Det smager dejligt, men det er ikke specielt på nogen måde. Altså du kan få tilsvarende mad ved en anden café.
Med det sagt, var personalet super søde samt ligger caféen på et hyggeligt gadehjørne og klods op af shoppingcenteret Le BHV Marais.
Så hvis man alligevel er i centeret for at shoppe så tag forbi café Le Relais de l’Hôtel de Ville!
Hard Rock
14 Bd Montmartre, 75009 Paris, Frankrig
Hard Rock Café er et must for os. 1. fordi vi samler på deres glas. 2. temaet er mega fedt og 3. de er fantastiske til glutenfri mad. Faktisk så har de et seperat køkken til allergener samt en glutenfri menu – man kan derfor føle sig 100% tryg når man spiser ved Hard Rock.
Hard Rock Café er en kæde som ligger i 50 lande med i alt 134 lokationer. Der bliver spillet rockmusik samt er caféerne udsmykket med guitarer, tøj, plader og meget mere fra store kunstnere. Det er derfor næsten som at spise i et lille rockmuseum.
Maden er Amerikansk og så lækker – som i kan se på billedet nåede vi at tage de første bidder inden vi kom i tanke om at det skulle dokumenteres her… ups 😜
DNJ Café
24 Rue du Javelot, 75013 Paris, Frankrig
I Chinatown fandt vi en masse lækre vietnamesiske restauranter – hele området duftede bare af Vietnam. Vi var derfor nødt til at få noget vietnamesisk mad, selvom vi i pricippet var i Paris for at spise fransk mad.
Vi endte med at spise på DNJ Café hvor vi fik pho og hu tieu kho samt vietnamesisk iskaffe. Det var bare lækkert! Plus personalet var så søde. Det følte hjemligt og hyggeligt at spise her.
Har I lyst til at prøve noget lidt andet og en lille smag af andre kulturer så tag til Chinatown og besøg DNJ Café.
Bistrot Chez Rémy
Toon Studio, Parc Walt Disney Studios, 77700 Chessy, Frankrig
Kort og godt så er det næsten umuligt at få glutenfri mad i Disneyland. Inden vi gik ind i parken købte vi noget mad i en butik, her kunne man få chips og en kedelig cæsarsalat (croutonerne lå i en pose seperat, så dem kunne man bare undlade) som var glutenfri. Vi vil anbefale at gøre dette, da det ellers bliver en meget lang dag med næsten intet mad.
Du kan ikke rigtig købe noget i de små boder, vi var også inde i en lille restaurant i Marvel området, der var der heller ingenting overhovedet.
Dog kunne vi se at 3 steder i Disneyland var markeret med glutenfri mad (Find Me GF), dog havde vi valgt at vi ville i Studios og disse steder var kun i selve Disney parken. Vi kunne også se at det ikke var just god mad man kunne få de steder, men selvfølgelig bedre end ingenting.
Men vi fik en meget glædelig overraskelse da vi valgte at spise ved Bistrot Chez Rémy, som er den Restaurant de åbner i slutningen af filmen Ratatouille. På menukortet kunne vi se at der var nogle ting som ville være naturligt glutenfrit og vi turde derfor godt at spise der. Men da vi ankommer bliver vi spurgt omkring allergener som de skal tage hensyn til, derefter kom de med en allergeneliste til hele menuen og forklarede hvad vi kunne få. Ligeledes blev vi overrasket med at de havde glutenfrit brød som man fik ved siden af. Det var fantastisk når man tænker på at det så ud som om at der var intet glutenfrit mad overhovedet.
Maden smagte fantastisk, der var en lille skål med ratatouille, hvilket vi synes var rigtig hyggeligt og en god måde at få filmen med ind i maden. Suppen var dog det bedste uden tvivl.
Udover maden, var selve udsmykningen i restauranten så god, alting var i kæmpe størrelse så det skulle forstille at man var en af rotterne som sad og spiste ovenpå i restauranten – ligesom i filmen. Dejlig oplevelse.
Dette sted er anbefalelsesværdigt for det første på grund af den måde man føler man er med i filmen, men for det andet fordi man som en med glutenfri diæt følte sig tryg, hvilket vi ved hvor vigtigt det kan være.
Noglu
15 Rue Basfroi, 75011 Paris, Frankrig
Noglu er et glutenfrit bageri… jeps 100% glutenfrit. Noglu har to lokationer i Paris samt et sted i New York, og sælger alt fra sandwich til kager, da de både har servering til morgenmad og frokost.
Det er noget af det bedste glutenfrie kage vi nogensinde har fået – ville ønske at vi havde smagt noget mere.
Vi købte en donut og kanelsnegl, som varmt kan anbefales!
Boulangerie Chambelland
14 Rue Ternaux, 75011 Paris, Frankrig
Ligesom Noglu er Chambelland et glutenfri bageri som også er meget kendt for at deres kager bagværk smager som noget med gluten i.
Vi ville prøve begge da det på internettet ser ud som om at de konkurrere lidt om titlen “det bedste glutenfri bageri i paris”. Begge dele var fantastisk og vil ikke fremhæve den ene frem for den anden. Vil dog nævne at vi smagte en gulerodskage som vi mente var for grov, det var ikke tilsvarende til at spise en gulerodskage med hvedemel. Men med det sagt var den éclair og citrontærte vi smagte sindsygt lækker og velsmagende.
86Champs – L’Occitanne x Pierre Hermé
86 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris, Frankrig
Pierre Hermé er en meget kendt konditor og har adskillelige små butikker i paris hvor man kan købe hans bagværk. Men på Champs-Élysées ligger der en café hvor man kan sidde og nyde hans kager.
Vi købte macarons da de er naturligt glutenfrie, derfor skal man genoverveje hvis man er meget intolerant eller har cøliaki, da de bliver produceret sammen med hans andre kager, som indeholder gluten. Ligeledes ligger de også forholdsvis tæt i butikken.
Disse macarons var fantastiske men også rigtig dyre.
Galeries Lafayette Champs-Élysées
60 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris, Frankrig
Lidt anderledes anbefaling – men, den ene aften købte vi ost, lidt forskelligt kød, macarons, vin og sidst men ikke mindst paté en croûte. Vi tog derefter hen til Eiffeltårnet og lavede en lille picnic.
Paté en croûte er ikke glutenfri, men vi var på jagt efter det og fandt det faktisk kun i kælderen i Galeries Lafayette Champs-Élysées sammen med vinen “VIN DE FRANCE A LA NATURAL PATRICK BOUJU – LA BOHÈME 2017” som vi i hvert fald ikke har kunne finde i danmark.
Paté en croûte er en del af charcuteri og minder om en terrine med et lag dej rundt om. Kødet i en paté en croûte kan bestå af kanin, gris, kalv, fjerkræ og/eller indmad. Dertil kan der tilføjes urter og frugter, fx. figner som kan ses på billedet.
Madafdelingen i Galeries Lafayette Champs-Élysées er en lille gemt perle og det kan kun anbefales at tag et kig. Derinde kan man få flere forskellige slags paté en croûte – vi fik kylling, kylling og svamp og en med and, andelever og figner.