Ingredienser
Kyllingefars
- 300 g hakket kylling
- 1 spsk plukket timian
- 1 æg
- 1 spsk mel
- 1 spsk salt
- 1/2 spsk peber
Fennikelsalat
- 1/2 hoved fennikel
- 2 spsk græsk yoghurt (10% fedt er bedst)
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Citronsaft
Fremgangsmåde
Kyllingefars
Alle ingredienser kommes i en skål og røres godt sammen til farsen er lidt sej. Derefter formes farsen i passende størrelse alt afhængigt af dit valg af burgerbolle, her er det en god ide at lave omkredsen af bøffen lidt større end bollen, da den kommer til at skrumpe når den steges.
Kyllingebøffen steges af ved middelhøjvarme, ca. 4 minutter hver side, hvorefter den skal hvile i få minutter.
Fennikelsalat
Fenniklen skæres i meget tynde strimler, her er det en fordel hvis du har et mandolinjern. Herefter skal de saltes og vendes rigtigt godt rundt i det, så væsken kan trænge ud af dem, så salaten ikke bliver vandet. Efter væsken er trukket ud, så skal fenniklen skylles og tørres af hvorefter du mikser græsk yoghurt og olivenolie som smages til med salt, peber og citron og fenniklen vendes i dressingen til sidst.
Ved servering
De varme boller smørres med din yndlings mayonnaise eller aioli, hvorefter kyllingen kommes på, fennikelsalat ovenpå kylling og til sidst låg på.
Nyd med en iskold sodavand og sprøde fritter.