Ingredienser
Til suppen:
- 500 g svineben
- 200 g svinehaler/svineskank
- 1 bundt forårsløg (Kun det grønne)
- 1 stort stykke ingefær
- 1 stort eller 2 medium løg
- Koldt vand til at dække
Miso paste:
- 1 dl blond miso eller hvid miso
- 1 dl rød miso
- ½ honning
- 2 spsk sake eller mirin
- 1 fed hvidløg (finthakket)
Til æggene (6 æg):
- 1 spsk sukker
- 2 spsk riseddike
- 1 dl soja sauce
Topping:
Stegt hakket svinekød med citrongræs, hvidløg, chili (500 g svinekød)
- 1 stang citrongræs
- 2 chili
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk fiskesovs
- 1 tsk salt
- 1 lille dåse majs (Vi har brugt 150 g bonduelle majs)
- 50 g bambusskud i lage (kan købes i asiatiske butikker)
- Snittet forårsløg (Det hvide)
Fremgangsmåde
For at lave den her opskrift skal du forberede dig dagen inden.
Sæt svineben og svine hale/svineskank i koldt vand over at koge. Lige så snart det har været op at koge 1 gang, skal det hele hældes fra og knoglerne skal skylles i koldt vand og renses for urenheder.
Herefter, sæt det over at koge en gang til med urterne. Vandet skal koge men ikke bulderkoge. efter 15 min burde der dannes en masse urenheder i toppen, dette skal skummes af (fjernes fra vandet), herefter skal det fortsætte med at koge.
Imens du venter på at den koger kan du lave æggene. Æggene skal koges i præcis 6 min og 50 sekunder og over i isvand lige efter.
Imens æggene koger skal du blot piske de andre ingredienser sammen til det hele er opløst.
Når æggene er afkølet og kan pilles, skal de efter det over i sojamiksen og være fuldstændig tildækket og ligge til dagen efter så de har trukket en masse smag.
Suppen skal koge i mindst 12 timer og maks 24 timer for at få den karakteristiske cremet konsistens.
Når suppen har kogt i så længe du vil have den til at koge, skal hele herligheden sigtes og smages til med salt.
Når suppen skal serveres skal der for hver halve liter bruges 2 store spsk af miso pasten.
Miso pasten laves ved at mikse alle ingredienserne og derefter stege det hele af i 5 min. for at koge de rå smage ud.
For at lave det stegte hakket svinekød, skal det hele mikses sammen og herefter over i en meget varm pande og steges af hurtigt under konstant omrøring, i maks 5 min, indtil kødet er tilberedt. Herefter skal det af varmen med det samme.
Ved serveringen kogs suppen op med miso pasten og smages til, med salt og eventuelt sojasauce. Sushitangen skal klippes i mindre strimler, forårsløgene skal snittes fint og ægget skal skæres over på midten.
Anret som vist på billedet.
Velbekomme!