Moules mariniéres

Ingredienser

  • 400-500 g blåmuslinger
  • 3 spsk hakket skalotteløg (ca. 1 mellemstor skalotteløg)
  • 3 spsk hakket fennikel (ca ½ hoved fennikel)
  • 150 ml tør hvidvin 
  • 100 ml fløde
  • Røvfuld hakket urter, jeg har brugt dild, persille og estragon 
  • Smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

Når der skal laves blåmuslinger, skal du altid starte med at rense dem godt og tjekke efter døde muslinger. 

Dernæst skal skalotteløgene og fenniklen svitses i en gryde med lidt smør og olie uden at tage farve.

Når grøntsagerne er svitset til de er klare og bløde, kommes hvidvinen i og det hele skal bringes i kog igen. Lige så snart hvidvinen koger skal du have muslingerne og låget til din gryde, klar. Så hældes muslingerne i og lukkes smækkes på med det samme. Sørg for at ”ruske” lidt i gryden mens du holder fast i låget så muslingerne kan få ens varme rundt over det hele. 

Lad dem så dampe i 1-1,5 minut, længere skal de ikke have ved for hård varme under låg. Når tiden er gået og du kan se alle muslingerne er åbne, så tager du låget af og skruer ned for varmen til medium, herefter tilsætter du fløden og urterne. 

Inden servering kommes det hele i kog hurtigt og muslingerne serveres direkte fra gryden. 

Nyd dem med pommes fritter og aioli for få en lækker moules frites, eller blot et stykke lækkert hvidt brød til. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top