Stegt rødspætte med smørsauce vendt med kantareller, ærter og purløg, stegte asparges, grillet spidskål og kogte nye kartofler vendt i smør og urter

Ingredienser

  • 2 rødspætter eller 8 små rødspættefileter 
  • 30 g. tørrede kantareller
  • 200 g. nye bælgærter eller 75 gr frosne ærter 
  • ½ bundt fintsnittet purløg 
  • 400 g. smør
  • 1 bundt asparges 
  • ½ hoved spidskål
  • 200 g. nye kartofler 
  • 1 bundt persille 
  • 50 g. stikkelsbær 
  • 1 citron

Fremgangsmåde

Start med at bløde svampene op med 200 ml lunkent vand og sæt den derefter til side.

Sæt derefter kartoflerne over i en gryde med koldt vand og bring dem op i kog med halvdelen af persillen, ½ citron og masser af salt (Indtil vandet smager af havvand). De skal koge langsomt uden at buldre. Dette tager ca. 20 min, men varierer kraftigt efter størrelsen på kartoflerne, hold dog øje med dem ved at stikke en gaffel i den største kartoffel regelmæssigt, indtil du er tilfreds med dem. 

Gå så i gang med de dejlige grøntsager. Pil de yderste lag af spidskålen af og skær den over i halv og derefter i kvadranter. Bælg ærterne eller hvis du bruger frosne ærter hælder du lunkent vand over til de er optøet. Hak herefter persillen fint og læg det til side. Stikkelsbærene skal renses og deles i halv. Herefter skal kantarellerne sigtes fra væsken hvor væsken SKAL gemmes (Sørg for at væsken er godt sigtet igennem så der ikke er jordrester).

Skær smørret i mindre tern og hold det på køl. Kom derefter væsken fra svampene i en gryde/kasserolle og bring det i kog, væsken skal reduceres til det halve, altså til der er 100 ml væske. Imens væsken koger steger du svampene med 50 g. smør og smager til med salt og peber. Start så med at piske smørret i saucen lidt efter lidt over middel varme til smørret smelter og montere langsomt i saucen. Når alt smørret er kommet i, så smages den til med salt, peber og citron saft. Når saucen er færdig, vender du den sammen med svampene, ærterne og purløg. Sæt saucen til side og begynd at stege fisken.

Fisken krydres med salt inden den kommer på panden. Fisken skal steges ved høj varme KUN på den ene side i ca. 3 min eller indtil du kan se at den er gennemstegt, det kan du se ved at farven er hvid helt op til toppen. 

Når kartoflerne er færdige drænes vandet fra og så kommes der 50 g. smør op i og det hakkede persille. Kartoflerne vendes i det indtil smørret er smeltet.

Derefter kan du begynde at anrette som set på billederne (De flotte blomster er slet ikke et must og kommer fra min egen have)

God appetit!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top